Ето кой как гласува и какво каза пред медиите:  Нови избори

...
Ето кой как гласува и какво каза пред медиите:  Нови избори
Коментари Харесай

Политическите лидери гласуваха. Кой какво каза? frognews.bg

Ето кой по какъв начин гласоподава и какво сподели пред медиите: 

 

" Нови избори ще са равносилни на “самоубийствен атентат за страната ни ”, счита Бойко Борисов , който гласоподава с хартиена бюлетина. Партията му бе една от защитничките на хартиения избор в предходния парламент и с помощта на гласовете на ГЕРБ измененията в Изборния кодекс направиха допустимо в последна сметка връщането на хартията като алтернатива за гласоподаване.

 

" По-трудно ще е на следващия ден и вдругиден. Инфлация, задължения, по левче от горната страна за бензин и нафта, стотици проценти за газ. Трябва да се създадат доста неща в страната. Призовавам всички да гласоподават. Днес е елементарно, от на следващия ден става мъчно. Очаквам по-висока изборна интензивност. Това е демократичният метод. За пети път се събираме да приказваме едно и също. Това е единственият излаз от рецесията. При тази ужасна война в Украйна, преразпределянето на света, би трябвало да избираме демократичния свят ", съобщи Борисов.

 

Кирил Петков гласоподава с машина и прикани за страна, която да е с европейско държавно управление, опазване на здравето и обучение. 

 

“Гласувах с машина заради една елементарна причина - не желая двете ми дъщери да вървят в чужбина. Искам като пътуваме в Европа да не се усещаме като второкласен хора.  Гласувах, тъй като осъзнах, че няма избавител и зависи от всеки един от нас ”, добави Петков.

 

С машина гласоподава и Христо Иванов . Той прикани всички, които желаят гласът и преференцията им да бъда регистрирани, да ги употребяват.

 

“Коалиция значи взаимно ръководство, високо равнище на доверие, високо равнище на съгласие. Не виждам тези условия да са налице. Ще търсим по-скоро формула, която е основана на някакво обединяване към съответни цели. Ясни са, има ги, доста са значими и би трябвало да са задоволителни като съображение, в случай че в действителност желаеме да има държавно управление ”, разяснява Христо Иванов.

 

Корнелия Нинова изцяло предстоящо гласоподава с хартиена бюлетина. Българска социалистическа партия бе изключително ослепителен герой против машинния избор и даже се появиха обвинявания в операции на резултатите от изборите през октомври предходната година. Пред медиите Нинова съобщи, че е гласувала за поддръжка на фамилиите и отбрана на децата от “джендър идеологията ”. 

 

“Вярвам, че Българска социалистическа партия ще е представителят на лявото в Народното събрание. Много зависи от резултатите. Чисто партийно ние ще си създадем вътрешното допитване. Преди всичко кардинално би трябвало да изберем 5-6 значими целта за България и да беседваме всички върху тях ”, добави Нинова.

 

Изненадата във формата на гласоподаване пристигна от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който вместо хартия, избра машина. Партията бе една от радетелките за връщането на хартиената бюлетина в изборния развой, само че съгласно Карадайъ Движение за права и свободи е разрешило жителите да могат умерено да упражняват конституционното си право на глас. 

 

“Гласувах да се вземат решение проблемите на хората, политиците да вземат решение проблемите в разговор. Гласувах с разсъдък, отговорност и разговор да излезем от тази политическа рецесия. ”, добави пред медиите водачът на Движение за права и свободи.

 

По-рано с хартия гласоподава почетният ръководител на партията Ахмед Доган.

 

Костадин Костадинов гласоподава с машина за възраждането на България като “свободна и самостоятелна страна ”. Той акцентира, че партията му няма да откаже поддръжка от който и да било, решил да поддържа кабинет на “Възраждане ”. 

“Очакваме през днешния ден “Възраждане ” да се трансформира в първостепенна политическа мощ ”, добави той.

 

Мая Манолова гласоподава на машина и прикани да има същинско обединяване на партиите, а не машинален вид за власт. По думите й е станало ясно, че любимците в това съревнование са подготвени да се коалират и са го декларирали обществено. 

 

“Обединение към правила и полезности - висок стандарт, напредък, правдивост, взаимност. Българите имат потребност от мощно ляво посланичество в Народно събрание, което да отстои мира, да се бори за заслужено общество ”, уточни още Манолова. 

 

Стефан Янев съобщи, че се надява на разговор и гласоподава с машина. 

 

“Надявам се, че това ще даде резултат и партиите ще бъдат в положение да седнат на масата в търсене на разговор ще намерят тези верни правила, нужни за сформиране на болшинство и, несъмнено, целите, които неизбежно би трябвало да бъдат осъществени в идващите години и месеци ”, съобщи Янев.

 

Президентът Румен Радев гласоподава с машина и прикани за висока изборна интензивност. Пред публицистите президентът Румен Радев съобщи, че няма да бави свикването на новия парламент. Не отговори обаче на журналистически въпроси за връчването на мандатите за сформиране на кабинет и консултациите на " Дондуков 2 ".

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова също гласоподава с машина. 

 

“Моят избор е напълно позитивен. Гласувах за това да преодолеем политическата рецесия, гласувах за това да няма повече предварителни избори. Гласувах да се образува устойчиво болшинство и устойчиво държавно управление и да взема решение най-важните за хората проблеми ”, съобщи Йотова. 

 

Служебният министър председател Гълъб Донев прикани всички гласоподаватели да гласоподават и увери, че организацията на изборния развой е минала добре.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР